_DSC0207.jpg

Hi.

Mijn naam is Femke. Ik woon en werk in Houston, Texas.

Op Femkology deel ik mijn ervaringen en reflecties.

Een nieuw begin.

Een nieuw begin.

Het afgelopen jaar markeerde opnieuw een keerpunt in mijn leven. Ik werd mama van Klaas en voltooide mijn opleiding tot yogadocent. Nu is het tijd voor de volgende stap: Expedition North Star.  

Zou het lukken om nog een keer een succesvol bedrijf op te zetten? Moet kunnen, hoewel er ergens in mijn hoofd ook een klein, irritant stemmetje zeurt dat ik mijn fifteen minutes of fame al heb verbruikt.

Opnieuw beginnen.  

In de verzekeringssector wist ik altijd precies wat ik moest doen. Alle elementen voor succes waren aanwezig: expertise, naamsbekendheid, ambassadeurs, netwerk, team en gunfactor. Ik snapte hoe de hazen liepen en voelde feilloos aan wat er in een rechtszaal, boardroom of in de markt speelde.

Maar hier - tussen de flessen en de luiers - in de Texaanse yoga industrie? Da’s dus even een ander verhaal. Hier heb ik niets en ben ik niemand, zakelijk. Als je dan opnieuw een succes van jezelf wil maken zit er maar een ding op: stroop je mouwen op, slik je ego in en accepteer dat je weer he-le-maal onderaan begint.

“You can learn new things at any time in your life if you’re willing to be a beginner. If you actually learn to like being a beginner, the whole world opens up to you.”

– Barbara Sher

Familie, vrienden en yoga: dit is mijn #bestnineof2018

Familie, vrienden en yoga: dit is mijn #bestnineof2018

In mijn geval is ‘onderaan’ de vrijdagochtend, als assistant bij de Gentle Yoga les van de The Woodlands Yoga Studio. Daar mag ik blokken en dekens aangeven. Het devies luidt: mond dicht, oren en ogen open. Net als toen ik 15 was, tijdens mijn eerste vakantiebaan. Het salaris dat ik daarmee verdien rekende ik vroeger in blokjes van 3 minuten. Kniesoor die daar op let, want de leerschool die je er voor terugkrijgt is onbetaalbaar. Als assistent mag ik namelijk elke week anderhalf uur lang, ongegeneerd naar mensen kijken. Ik observeer hun lichaamshouding en gezichtsuitdrukkingen, hoe ze zich bewegen en hoe ze reageren op instructies.

Het is hard werken maar het werpt zijn vruchten af. Op deze manier heb ik de afgelopen maanden een crash course lesgeven en ondernemen in Texas gekregen. Die ervaring neem ik mee in de opstart van mijn nieuwe onderneming.

Wat ik ga doen? Het doel is female empowerment. Meer vrouwen aan de top. Niet zomaar vrouwen, maar ethical powerhouses die hun taak te lijf gaan met oog voor mens, milieu en maatschappij. Expedition North Star gaat dat bevorderen door vrouwen netwerk, inspiratie en trainingen aan te bieden. Dat doe ik met een interdisciplinaire aanpak: combinatie van value based leadership, personal development, ethiek, yoga and mindfulness. Ik begin vroeg, nog voor ze de middelbare school verlaten. Daarna breiden we uit.

Of het gaat lukken? Geen idee. It hasn’t been done. Daarbij start ik in een nieuwe markt, in een nieuw land en met een relatief nieuw vakgebied. Ik geloof in de missie en in het ‘product’. Maar of ik het hier daadwerkelijk van de grond krijg? We gaan het zien.

Win or lose, het gaat hoe dan ook mooie avonturen en interessante blogs opleveren. Mijn ervaringen en reflecties over deze en andere zaken deel ik het komende jaar hier.

Voor nu wens ik u allen een voorspoedig, ondernemend en inspirerend 2019.

Make it count!

Femke   

 

Yogajuf.

Yogajuf.